Skip to content

Webdesigner

Sinds ik in 2003 kennismaakte met HTML, Javascript en CSS tijdens het vak informatiekunde op de middelbare school, heb ik bezig gehouden met het ontwerpen en bouwen van websites. Sindsdien is er behoorlijk wat veranderd. In plaats van knutselen in mijn vrije tijd, maakte  ik websites voor personen, verenigingen en bedrijven. Ik leerde te werken met de programmeertalen PHP en C#, evenals de databases MySQL en Microsoft SQL. Ook verfijnde ik mijn kennis en kunde, zodat ik kon inspringen op trends en de mogelijkheden van nieuwe technologieën. Het gebruik van Javascript library jQuery, CSS3 en HTML5. Mobiele websites. Responsive websites; sites die zich aanpassen aan het apparaat waarmee de gebruiker de site bezoekt, zowel qua vormgeving (groot of klein beeldscherm?) als de manier van gebruik (muis en toetsenbord, of aanraakscherm?). Het gebruik en de integratie van sociale media.

Belangrijkste projecten

  • Van 2008 tot 2021 was ik in samenwerking met Jamie de Goei betrokken bij het onderhouden, verbeteren en vernieuwen van de website van O.R.S. Lek en Linge, een regionale scholengemeenschap te Culemborg.
  • In de periode 2009-2010 heb ik bij de VPRO ervaring mogen opdoen met het testen van websites voor de afdeling Digitaal. Daarnaast heb ik een halfjaar gewerkt op de redactie van het crossmediale-project Beagle, in het kielzog van Darwin. Hier maakte ik kennis met het zakelijke gebruik van sociale media, zoals Facebook, Twitter, Flickr en Youtube.